Prietenul meu Dumnezeu – STOC EPUIZAT

08/08/2014

Prietenul Meu Dumnezeu

DESCRIERE:

Cartea a fost reeditată sub titlul Prietenul meu Divin.

Întregul roman, e plin de umor și amuzant, reprezintă de fapt o metaforă pentru utilizarea principiilor Kybalionului. Un roman ușor ezoteric, scris de Burt Goldman cu mai mulți ani în urmă, dar mai actual decât oricând, cu mulți susținători entuziasmați.

Cartea se  conturează pe ideea unei curse. Larry, care a moștenit compania de la tatăl său, a vrut să scape de toți oamenii care au fost cu tatăl său. Din cauza legii, nu putea să-i concedieze și astfel a venit cu ideea unei curse. Cine va câștiga urma să aibă prima alegere la prima poziție din companie și tot așa până la ultimul. Egalitate pentru toți.

Jack Belson, personajul principal, este șeful de la contabilitate al firmei. El este supraponderal, are 40 de ani și nivelul lui de energie este slab. Simțind că ar putea cu ușurință să ajungă doar portar după cursă, Jack merge pe plaja din apropiere și ridicându-și capul spre nori cere ajutorul lui Dumnezeu.

Spre surprinderea lui, Dumnezeu îi răspunde. Dumnezeu îi dă lui Jack un manual al vieții, cu cele 7 legi ale Kybalionului: Mentalism, Corespondență, Polaritate, Vibrație, Ritm, Cauză/Efect, și Gen. Răspunsul nu este chiar pe placul lui Jack dar îi va schimba viața. Inspirat, el decide să revină în formă pentru marea cursă.

Noul proprietar, ca să se asigure că alegerea lui va câștiga, ajustează treptele unui pod astfel încât acestea se vor transforma într-un zid, când folosește o telecomandă, putând împiedica pe oricine ajunge la acel pod.

Punctul culminant este bineînțeles cursa în sine….